Sælg din bolig

Det er en stor beslutning at sætte sin bolig til salg. Foran venter et nyt kapitel i dit liv og en ny hverdag. For at du kommer godt videre gør vi os umage for at give dig et trygt og overskueligt salgsforløb. Læs med her og bliv klædt godt på til at sælge din bolig.

 

Kom godt i gang

Salget af din bolig består af en række vigtige begivenheder, som vi kan hjælpe dig trygt igennem. Vi giver dig faglig sparring og rådgivning – hele vejen fra vores første møde til den nye ejer får nøglerne. 

Det er vigtigt for os, at du føler dig i gode hænder hos Estate. Derfor vil vi tale med dig om dine forventninger, så vi kan lægge os i selen for at leve op til dem.

Vi gennemgår din bolig sammen 

For at finde den helt rigtige pris på din bolig gennemgår vi hvert rum i dit hjem sammen med dig. Din viden og erfaring med boligen er guld værd, når vi skal vække interessen hos den næste ejer. Vi vurderer ikke kun boligen, som den står nu, men ser også efter muligheder for forandringer og forbedringer, som mulige købere kan inspireres af.

På vores første møde gennemgår vi alle relevante dokumenter i forbindelse med boligsalget.

  • Oplysninger om dit realkreditlån og øvrige lån
  • Oplysninger fra BBR (Bygnings- og boligregisteret)
  • Attester, tegninger og tingbogsattest 
  • Oplysninger om ejendomsskat 
  • Forsikringspolicer

Din lokale Estate-mægler giver dig selvfølgelig en overskuelig liste over, hvilke dokumenter du skal finde, og hvordan du får fat i dem.

Hvor meget betyder beliggenheden?

Naturligvis spiller indretningen af din bolig og boligens stand en stor rolle for, hvilken pris vi kan sælge den for. Men boligens beliggenhed har også en stor betydning. Nogle købere nyder gåafstand til daginstitutioner, skoler eller caféliv, mens andre foretrækker at nyde naturen fra første parket.

Vil du hurtigt videre?

Når vi skal finde den rigtige pris og lægge den bedste salgsplan, har vi brug for at vide, om du gerne vil sælge hurtigt, eller om du har tid til at boligen står til salg lidt længere. Hvis du allerede har fundet et nyt hjem og har travlt med at komme videre, sætter vi prisen lidt lavere for at sikre et hurtigt salg.

Sådan vurderer vi din bolig

Som led i salgsvurderingen af din bolig skaber vi overblik, hvad lignende boliger i dit nabolag er blevet solgt for. Vi ser også på, hvor længe andre boliger har været til i forhold til, hvilken pris den enkelt bolig er sat til. Det giver os et solidt grundlag, når vi skal vurdere, hvor meget du kan få for din bolig.

 

Bestil salgsvurdering

De vigtige forberedelser

Når du har lagt dig fast på, hvordan du ønsker at sælge, underskriver du en salgsaftale. Den beskriver alt det, som vi har aftalt: Pris, vilkår og hvor længe aftalen løber. I formidlingsaftalen kan du også se alle dine indtægter og udgifter ved boligsalget. 

Energimærkning

Boligkøbere skal kunne danne sig et overblik over udgifter til varme, el og vand i den bolig, de kigger på. Derfor skal man altid have energimærket boligen af en certificeret sagkyndig, inden man kan sælge. Vi hjælper med at få bestilt energirapporten.

Energimærket er en slags varedeklaration, der viser boligens energiforbrug. Energirapporten giver også køber et overblik over, hvilke energimæssige forbedringer, det kan betale sig at gennemføre. 

Skalaen på energimærkningen går fra A til G, hvor A er de mest energirigtige boliger. 

Tilstands- og el-rapport

Alle bolighandler kræver også en tilstands- og el-rapport. Rapporterne udarbejdes af uvildige byggesagkyndige og fortæller om boligens stand og om synlige skader, som kan have indvirkning på prisen. 

Man skal have begge rapporter for at kunne tegne en ejerskifteforsikring. Og vi hjælper selvfølgelig med at få dem bestilt.

Ejerskifteforsikringen er vigtig

Som boligsælger har man ansvar for fejl og mangler ved boligen i op til 10 år efter salget. Men hvis du tilbyder køber en ejerskifteforsikring, kan du fraskrive dig det ansvar. Forsikringen dækker, hvis køber opdager skjulte fejl og mangler, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten eller el-rapporten.

Du og køberen af boligen betaler hver sin halvdel af ejerskifteforsikringen.

Hvis du sælger en lejlighed, skal du normalt ikke have en tilstandsrapport. Det skyldes, at rapporten ikke kan laves for en enkelt lejlighed, men skal laves for hele ejendommen.

Vi gør boligen klar til salg

Mit Estate

Når du sælger din bolig hos Estate, får du et klart overblik over din bolighandel på Mit Estate. Det er din personlige side på Estate.dk. Der kan du få se, hvor mange der kigger på din bolig og henter salgsmateriale om den. Du kan også nemt få kontakt til din ejendomsmægler og sende dokumenter nemt og sikkert.

Mit Estate er også stedet, hvor du kan holde styr på din boligsøgning. Du kan gemme dine favoritboliger og få tilsendt en besked med nye boliger, der passer til dine ønsker.

 

Mit Estate

Målrettede annoncer for din bolig

Når vi skal have fat i mulige købere annoncerer vi gennem flere forskellige kanaler. Det kan både være på Facebook eller i lokalavisen alt efter, hvem målgruppen er. Vi præsenterer din bolig professionelt, og vi skræddersyer dit, så det passer til den helt rigtige målgruppe.

Du er med til at bestemme, hvordan vi skal markedsføre din bolig. Hvis du foretrækker du, at vi sælger din bolig diskret, er det selvfølgelig også muligt. 

Stemningsfulde billeder

Gode billeder tiltrækker køberne. Derfor samarbejder vi med dygtige fotografer, som indfanger stemningen og de særlige kvaliteter ved din bolig. Fotograferne kan også levere videoer af din bolig, som vi for eksempel kan vise på Facebook.

En indbydende salgsopstilling til køberne

Så snart vi har aftalt pris og salgsproces og fået taget billeder, laver vi en salgsopstilling og en side om din bolig på Estate.dk. De beskriver boligen i ord og billeder med plantegninger og finansieringsforslag.

På Estate.dk blider din bolig præsenteret på en enkel og indbydende måde. De mulige købere kan se smukke billeder, overskuelige plantegninger og fængende tekster. Præsentationer på internettet er vigtig, fordi det er der, vi finder langt de fleste købere.
Vi går op i at skrive en god tekst om din bolig. Med en levende og detaljerig tekst udfolder vi bedst mulighederne i din bolig for interesserede købere.

Salgsopstillingen bliver udleveret i forretningen, ved fremvisninger og til åbent hus.

Salgsmateriale af din bolig

Vil du vide mere om, hvordan vi skræddersyer salgsmaterialet af din bolig?

 

Kontakt din lokale mægler

Din bolig kommer på markedet

Når vi er færdige med at skræddersy salgsmaterialet om din bolig, er det tid til at tage hul på selve salget.  

Åbent hus sætter skub i processen

Nogle gange sætter åbent hus-arrangementer ekstra skub i salget, fordi flere købere besøger boligen samtidig og derfor oplever, at flere er interesserede i den samme bolig. Det skærper interessen – og kan også spille positivt ind på prisen.

Vi tilbyder også individuelle fremvisninger, hvis interesserede købere vil fornemme atmosfæren i din bolig uden forstyrrelser. Individuelle fremvisninger sker altid efter aftale med dig som sælger. 

Status efter hver fremvisning

Fremvisningerne skal selvfølgelig genere dig mindst muligt. Derfor tilpasser vi dem altid efter dine ønsker og behov. 

Du får besked hver gang, der er nyt. Vi fortæller dig om interesserede købere til et åbent hus-arrangement, vi involverer dig straks, hvis der kommer bud fra en køber, og vi giver dig besked, hvis samme køber ønsker flere fremvisninger.

Køberkartoteket er fyldt med boligsøgende 

Når din bolig er annonceret til salg, kontakter vi de personer i Estates køberkartotek, som søger en bolig som din. Først sender vi dem salgsopstillingen, så følger vi op med en opringning og tilbyder en fremvisning. Mange af vores boliger sælges på den måde.

Køber viser interesse - hvad nu?

Med annoncer, fremvisninger og åbent hus-arrangementer få mange købere øje på din bolig. På et tidspunkt vil en køber henvende sig til Estate og byde op til forhandling. Prisforhandlinger i forbindelse med et boligkøb sker i etaper. Læs med herunder og bliv klogere på forløbet. 

Du modtager bud fra køber

Når en køber henvender sig til Estate med et skriftligt bud med pris og overtagelsesdato, kontakter vi dig straks. Sammen gennemgår vi købers betingelser og vurderer, om vi skal acceptere, takke nej eller forhandle, fordi vi mener, at det er realistisk at finde et kompromis med køber.

Vi forhandler med køber på dine vegne

Når det er relevant, forhandler vi med købers rådgiver på dine vegne. Det hele sker i samarbejde med dig. Mange forhandlinger drejer sig om pris og tidspunktet for overdragelsen.  

Vi opgør din fortjeneste

Samtidig med, at vi godkender købers tilbud, laver vi en opgørelse over, hvad du tjener på handlen – det såkaldte provenu. Provenuet er det beløb i nettokroner, som du får ud af salget, når alle udgifter er trukket fra.

Vi laver en købsaftale

Nu er vi så langt i processen, at det er tid til at skrive en købsaftale med din underskrift. Den indeholder prisen, som du og køber er blevet enige om, overtagelsestidspunktet og øvrige betingelser, som du og køber har indgået. Vi sender aftalen til købers bank og rådgiver, og du får en kopi.

Køber godkender aftalen

Når du og køber har underskrevet aftalen, er handlen i store træk på plads. Ifølge dansk lovgivning har alle boligkøbere ret til at fortryde handlen inden for seks hverdage. Fortryder køber, skal de betale 1% af købsprisen i kompensation til dig. 

Boligen tinglyses og skøde overdrages

Når købsaftalen er underskrevet, er der kun to trin tilbage, før du kan fejre boligsalget. 

  1. Køber deponerer første rate af udbetalingen hos os. De stiller en garanti for resten af boligens pris. Resten af penge skal senest deponeres på overtagelsesdagen.
  2. Når pengene er deponeret, skal handles tinglyses. Det vil sige, at det offentlige registrerer, at boligen har fået en ny ejer. Det sker digitalt og er som regel klaret på et par uger.

Husk at melde ejerskiftet relevante steder

Du skal selv sørge for at melde ejerskiftet til diverse relevante foreninger og udbydere. Her er nogle af de vigtige:

  • Grundejerforening
  • Ejerforening
  • Forsyningsselskaber
  • Teleselskab
  • Tv udbyder.

Gør det gerne i god tid, så du undgår at få opkrævninger, efter du er flyttet.

Tillykke - boligen er solgt!

Nu er boligsalget formelt klaret, og du er nu klar til at flytte ud af din bolig og give plads til, at den nye ejer kan flytte ind. 

Nøglerne overdrages til den nye ejer

På dagen, hvor I overdrager boligen mødes du med din mægler og med køber i boligen. Sammen gennemgår I boligen rum for rum og sikrer, at de sidste praktiske detaljer er, som de skal være. Og så giver du nøglerne til den nye ejer. 

Fælles gennemgang til refusionsopgørelsen

På overtagelsesdagen aflæser I målerne for vand el og lignende. Sammen med oplysninger om ejendomsskat og kontingenter opgøres forbruget i refusionsopgørelsen. Den sikrer, at dig og køber kun betaler for de perioder, hvor I ejer boligen.

Når tinglysningen er på plads, bliver pengene overført til dig. Vi evaluerer på forløbet og lytter til din feedback om os.

    Køberkartotek

    Skriv dig op i vores køberkartotek Mit Estate. Så får du besked, når vi får den bolig, der matcher dine drømme. Det er både nemt, enkelt og smart.
    Læs mere

    KøberRådgivning

    Ønsker du et trygt og godt boligkøb? Med KøberRådgivning kan du få hjælp til f.eks. pristjek, gennemgang af dokumenter, prisforhandlinger og meget mere. 
    Læs mere

    Formuerådgivning

    Nye boligplaner er en god anledning til at give økonomien et serviceeftersyn. Vores mæglere kan henvise dig til nogle af landets dygtigste formuerådgivere. 
    Kontakt os
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.