Dit parcelhus er steget 150 kr. om dagen de sidste tre år

26. maj 2020

Trods Corona er det stadig en god investering at eje et parcelhus, viser nye beregninger af de sidste tre års salgstal. Lige nu handler det om at genskabe trygheden og tilliden til at sætte boligen til salg i et marked, hvor handelsaktiviteten er høj.

Selvom boligmarkedet for tiden er påvirket af Corona, viser nye tal, at en investering i ejerbolig har været en særdeles god investering over tid. Mens et parcelhus på 140 kvadratmeter i april 2018 i gennemsnit blev solgt for 1.8 mio. kr., lå den gennemsnitslige handelspris i april i år på 2 mio. kr., eller hvad der svarer til en værdistigning hver dag på godt 150 kr. over tre år. Det viser tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har regnet på.

-Boligmarkedet påvirkes af mange faktorer som fx renteudvikling og ikke mindst nedlukningen af samfundet, men kigger man over en længere periode, viser tallene, at pengene står forholdsvist sikkert i et hus, hvor vi de sidste tre år kan se en pæn værdistigning, siger Pernille Pedersen, som er kommunikationsansvarlig i Estate.

Det har været en gængs forventning, at priserne ville blive påvirket af Corona, og endda i markant omfang, men siden 11. marts er der faktisk kun tale om et ganske lille fald.

-Det relativt lille dyk priserne har taget på parcelhuse, er langt mindre end, hvad de fleste havde forventet, og det viser, at tilliden til det danske boligmarked alt andet lige er høj, siden der stadig handles boliger med stor regelmæssighed, siger Pernille Pedersen.

Hun påpeger dog, at der er en udfordring.

-Færre end normalt sætter deres bolig til salg under Corona end før Corona, så det er klart, at det lige nu handler om at skabe yderligere tryghed og tillid til, at det er sikkert at kontakte sin ejendomsmægler med henblik på at få vurderet og solgt sin bolig, men i takt med at samfundet åbner mere og mere, tror vi, at vi inden længe vil komme tilbage til normale tilstande, siger Pernille Pedersen.

Bestil salgsvurdering
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.