Få styr på dit hus i foråret

11. april 2019

Brug foråret på at tjekke dit hus for mulige skader efter en lang vinter og inden sommerens nådesløse sol sætter ind. Der kan nemlig være penge og tid at spare i det lange løb, hvis du handler nu.

Foråret kan bruges på mange ting, men er du boligejer, bør en af dem være at gå dit hus efter i sømmende nu, hvor vinteren er ved at slippe sit tag, og inden sommeren sætter ind med solens stærke UV stråler og potentielt store mængder nedbør.

-Foråret er den lille pause imellem vinter og sommer, hvor begge må siges at være ret så aggressive årstider, i hvert fald set med din boligs øjne. Den danske vinter kan nemlig sætte sine tydelige spor ved hele tiden at veksle imellem minus og plusgrader i kombination med nedbør, siger Michelle Honoré, som er kommunikationsansvarlig i Estate. 

Hun anbefaler derfor, at man som husejer derfor bør tjekke sit hus ekstra grundigt efter en lang vinter. Opdager man og udbedrer skader i god tid, er der nemlig penge at spare på længere sigt.

-Tjek taget for utætheder og begyndende nedbrud. Et revnet tegl kan betyde stor skade for resten af konstruktionen. Og tjek også tagrender og nedløb, når du er i gang. Er de stoppede eller utætte, vil vandet kunne ødelægge andre bygningsdele, fortæller Michelle Honoré, som anbefaler, at man renser tagrender mindst en gang i kvartalet. 

At udskifte vinduer og døre kan være en stor udskrivning, og det bliver nødvendigt, når man ikke har vedligeholdt dem løbende. 

-Tjek derfor også vinduer og døre. Især bundstykker er udsat for vandpåvirkning og kan henover en vinter sagtens blive møre. I mange tilfælde vil en let slibning og maling kunne gøre det, det er dog vigtigt at vente med at male, til træet er tørt og det ikke er alt for koldt, siger Michelle Honoré.

Når man er ved vinduerne, bør man også tjekke fuger og sålbænke. 

-Utætte fuger bør udskiftes og sålbænke, der er revnede, så vandet løber ned ad facaden, bør også repareres eller udskiftes. I samme ombæring bør man også kigge på husets sokkel. Er der fugtige pletter og revner, bør man udbedre det eller få en professionel til at se på det, siger Michelle Honoré.
Bestil salgsvurdering
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.