Flyttefeberen vokser år for år

Vi danskere flytter som aldrig før. På ti år er antallet af flytninger i Danmark steget med 13,6 pct. Stigende indbyggertal og ændrede boligbehov driver udviklingen, vurderer Estate.

Spoler vi ti år tilbage, foretog vi danskere i alt 816.638 flytninger i 2010. Siden da er antallet af flytninger hvert år steget støt. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Den seneste opgørelse viser, at danskerne i alt foretog 928.029 flytninger i 2020. Det svarer til en stigning på 13,6 pct.

Ifølge Alexander Falck Winther, presseansvarlig i Estate, skyldes det stigende antal flytninger især to faktorer.

-Indbyggertallet i Danmark er steget med næsten 280.000 mennesker det seneste årti, hvilket indirekte finder vej til statistikkerne. Derudover har danskernes flyttemønstre gradvist ændret sig henover de senere år – vi flytter oftere, siger han.

Danmark blandt de mest flytteivrige
Ifølge EU’s fælles statistikorganisation, Eurostat, skifter knap hver femte europæer adresse i løbet af en femårig periode. I Danmark er tallet mere end hver tredje. Det gør Danmark til en af de mest flytteivrige nationer i Europa i forhold til indbyggerstørrelse.

Det er især to samfundsgrupper, der trækker statistikken op, vurderer Estate.

-I Danmark er det især de unge og boligejerne i byerne med behov for mere plads, der trækker op i flyttestatistikkerne. Unge i de nordeuropæiske lande flytter generelt tidligere hjemmefra, end man typisk gør i øvrige europæiske lande. Det vil alt andet lige medføre et større antal registrerede flytninger i et land som Danmark, siger Alexander Falck Winther.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.