Sådan gør du din bolig klar til salg

11.03.19

Det fremmer sandsynligheden for et vellykket salg, hvis man gør lidt ekstra ud af sin bolig op til en fremvisning. Førstehåndsindtrykket er nemlig altafgørende, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Estate, som her kommer med en række gode råd.


Sko, der flyder i entreen, og fornemmelsen af, at der blev stegt frikadeller dagen før, er ikke ligefrem det, der får folk til at kaste sig over din bolig på første fremvisning. Førstehåndsindtrykket er afgørende, når boligen skal sælges. Derfor er der en tjekliste, som man med fordel altid kan følge før en fremvisning, lyder det fra Estate.

-Det er med boliger som med mennesker, første gang man møder dem. Det gælder om at levere den bedste side af sig selv, hvis man vil efterlade et godt indtryk, siger Michelle Honoré, der er kommunikationsansvarlig i Estate.

Hun anbefaler derfor altid, at man som boligsælger følger en række simple, men effektive råd op til en fremvisning eller et åbent hus.

-Vi taler ikke om at udskifte køkkenet eller pudse facaden, men om håndfuld råd, som alle kan overskue, siger Michelle Honoré.

Først og fremmest skal man rydde op, både indvendigt og udvendigt. Og starter man udvendigt, skal man sikre sig, at indkørslen er fejet eller revet, græsset er nyslået, bladene revet sammen og vinduerne er pudset. 

-Det første, man ser, når man ankommer til en bolig, påvirker os nemlig langt mere, end vi tror, så ligger cyklerne ned i skuret og flyder det med blade og affald, man ikke har fået kørt på genbrugsstationen, ja så daler vores forventninger til resten af boligen, siger Michelle Honoré.

Indvendigt anbefaler hun, at man gør det første rum, man træder ind, i ryddeligt og lyst. 

-Er entreen mørk, så mal eventuel væggene hvide, sæt nogle blomster, de signalerer liv og friskhed. Og sørg for, at der dufter godt eller i det mindste er luftet godt og grundigt ud. De færreste tænder nemlig på en indelukket og rodet bolig, siger Michelle Honoré.
Bestil salgsvurdering
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.