Vedligehold huset nu og spar penge senere

Tirsdag den 19. juni 2018

Mangel på rettidig omhu koster årligt boligejere mange penge til større reparationer af deres bolig, som kunne være undgået, hvis de blot havde fulgt nogle simple råd i god tid, mener ejendomsmæglerkæden Estate.

Tjek dit hus inden vinteren og undgå den store regning senere. Sådan lyder opfordringen fra ejendomsmæglerkæden Estate.  Ca. 20 pct. af de danske boligejere udsætter nemlig almindelig vedligeholdelse af deres bolig, som ofte ender med at koste dem dyrt. 

-I en travl hverdag er det nok de færreste, der går og tænker på skidtet i deres tagrender eller standen på deres vinduer, men det burde langt flere faktisk gøre, siger Michelle Honoré, som er kommunikationsansvarlig i Estate.

Udover at spare penge og på sigt undgå større reparationer ved at vedligeholde løbende, kan et vedligeholdt hus også være en ekstra fordel, hvis man pludselig beslutter sig for at skulle sælge sin bolig.

-Det er meget nemmere at sælge et hus i god stand end et hus, som er fyldt med k2´ere og k3´ere, og måske har man ikke lige pengene til at give huset den store tur inden salg, så alt andet lige kan jeg ikke få øje på nogle fornuftige grunde til, at man ikke vedligeholder sin bolig løbende, siger Michelle Honoré.
 
Ifølge hende er det i efteråret, at man senest skal sørge for at efterse sin bolig og foretage eventuelle udbedringer. Men man kan ligeså godt gå i gang, mens vejret er godt.

-Tjek i første omgang vinduer, sokler, tag, tagrender og træværket. Fjern skidt, mal eller udskift træ, der er nedbrudt. Umiddelbart er det ikke kompliceret, men er man ikke skabt til bygningsvedligeholdelse, anbefaler jeg, at man får hjælp fra en håndværker, som også kan hjælpe med eventuelle udbedringer, siger Michelle Honoré.
 
 
Bestil salgsvurdering
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.