Vi tror på stigende boligpriser i 2022

Der er i befolkningen bred forventning om stigende boligpriser i 2022, viser ny Epinion-måling.

Når danskerne kigger i deres krystalkugle, er der ikke meget tvivl. Boligpriserne kommer til også at stige næste år.

Det viser en befolkningsundersøgelse, som analysebureauet Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Estate. I den svarer over halvdelen, at de forventer enten betydelige eller moderate stigninger i boligpriserne i 2022, mens 18 pct. mener priserne kommer til at forblive uændrede. 13.5 pct. forventer, at de falder en smule, mens 2,2 pct. tror, de falder betydeligt .

Ifølge Peter J. Mattsen, som er administrerende direktør i Estate, er boligmarkedet inde i fase lige nu, hvor mange har svært ved at se, at forholdene vil ændre sig.

-De seneste to år har vi været vidner til betydelige prisstigninger, og vores hverdag er stadig præget af Corona, så derfor er der formentlig mange, der har svært ved at se, hvorfor udviklingen skulle ændre sig markant, siger Peter J, Mattsen.

I hans krystalkugle ser han heller ikke tegn på, at udviklingen er ved at vende.

-Der er stadig heftig aktivitet på boligmarkedet, måske ikke som da den var højest i starten af året, men der handles alt andet lige mange boliger. Med et højt handelsniveau plejer også at følge prisstigninger i et eller andet omfang, så vores bud er, at vi, som de fleste økonomer også er enige om, kommer til at se fortsat stigende prisstigninger næste år, men nok ikke så voldsomme som i år, siger Peter J. Mattsen.

Man skal selvfølgelig også huske, at der kan være store geografiske forskelle, hvilket også slår ud i en befolkningsundersøgelse.

-Der bor mange mennesker i de områder, som har oplevet de største prisstigninger, så derfor vil der naturligt også være mange, som tager udgangspunkt i det område, som de selv bor i. Men vi lever i et land, hvor der er stor forskel fra landsdel til landsdel, så der vil helt sikkert også være områder, hvor man kan risikere at opleve faldende priser, siger Peter J. Mattsen.

Hvad er dine forventninger til priserne på det danske boligmarked det næste år?

Procentandel

Jeg forventer, at de stiger betydeligt

9,0%

91

Jeg forventer, at de stiger en smule

47,9%

486

Jeg forventer ingen ændringer i boligpriserne

17,8%

181

Jeg forventer, at de falder en smule

13,5%

137

Jeg forventer, at de falder betydeligt

2,2%

22

Ved ikke

9,7%

98

Total

100,0%

1015

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.