SÆLG DIN BOLIG

- DET VIGTIGE SKRIDT VIDERE I LIVET 

   Det er en helt særlig dag, den dag du beslutter at sætte din bolig til salg.
Nu venter et nyt liv for både dig og din bolig. 
Vi ved imidlertid også, at det kan være stressende at være boligsælger.
Derfor gør vi os umage for, at din salgsproces bliver en tryg proces.
Estates fineste opgave er at sælge din bolig hurtigt til den absolut bedste pris. 

Sælg din bolig

Kom godt i gang

Du får den bedste proces og det bedste salg, når du kommer godt fra start. Derfor tilbyder Estate en Salgs- og MarkedsvurderingTM, som inddrager alle elementer i salgs- og markedsføringsprocessen. Den tager udgangspunkt i prisudviklingen i dit lokalområde, i den generelle udvikling på boligmarkedet og i de ønsker, som boligkøbere har i netop dit område.

Salgsprocessen indeholder en lang række vigtige skridt på vejen mod salg. Hvert skridt fra vores første samtale, til køber får nøglen til ’din’ hoveddør, foregår i et samarbejde mellem os og dig.salg-vurdering-min

Vi gennemgår relevante papirer
Ved vores første møde har vi brug for at gennemgå relevante dokumenter.
Derfor skal du finde følgende frem til mødet: 

• Kontrolkode på dit realkreditlån
• BBR-meddelelse 
• Ejendoms-skatteopkrævning 
• Kopi af eventuelle private pantebreve 
• PBS-opgørelsen af lån i din bolig
• Energimærkning
• Matrikelkort
• Forsikringspolicer
• Opgørelse af varme
• Attester, tegninger og tingbogsattestHvis der er dokumenter på listen, som du ikke selv kan skaffe, skal du bare sige til – så hjælper vi dig.


Hvad forventer du af os?

Det er vigtigt for os, at du i udgangspunktet føler dig i gode hænder hos Estate. Derfor vil vi tale med dig om dine forventninger, så vi kan lægge os i selen for at leve op til dem.

Vi gennemgår din bolig sammen 
For at finde den helt rigtige pris på din bolig vil vi gennemgå hvert rum og hver detalje i dit hjem sammen med dig. Det er vigtigt for os, at du kommer til orde med din viden og erfaring fra boligen. Vi vurderer ikke kun boligen, som den står nu, men ser også efter muligheder for forandringer og forbedringer, som købere kan inspireres af.


Find din lokale mægler

Hvordan er beliggenheden?
Naturligvis er boligens indretning, stand og muligheder afgørende for boligens pris. Men også beliggenheden har enorm betydning. Er der gåafstand til daginstitutioner, skoler og idrætsfaciliteter? Er skov og strand lige om hjørnet? Eller måske indkøb og cafe- og restaurantliv? Er der udsigt til træer eller høj himmel? Beliggenhed er meget mere end havudsigt.

Har du travlt med at komme videre? 
I processen med at indkredse den rigtige pris og den bedste salgsplan har vi brug for at vide, om du gerne vil sælge hurtigt, eller om du har tid til at lade boligen stå til salg lidt længere. Hvis du allerede har købt ny bolig og har travlt med at komme videre, kan det måske give mening at sætte prisen lidt lavere, end hvis du har masser af tid til at vente.

Måske er du samtidig på udkig efter en ny bolig?

Vi vil også gerne hjælpe dig med det.Hvad koster andre boliger i området?

Som en del af Estates Salgs- og MarkedsvurderingTM holder vi nøje øje med de boligsalg de har været i dit lokalområde. Vi samler de senest registrerede udbuds- og salgspriser og noterer os, hvor længe boligerne har været til salg. Det giver os et godt grundlag, når vi skal vurdere, hvad din bolig kan koste.


Vær opmærksom på:

Frigør dig for ansvar med en ejerskifteforsikring

Som boligsælger har du ansvar for skjulte fejl og mangler ved boligen i 10 år efter salget. Men dansk lovgivning giver dig mulighed for at fraskrive dig ansvaret ved at tilbyde køber en ejerskifteforsikring. 

Ejerskifteforsikringen kan du tilbyde, hvis du har fået udarbejdet en tilstands- og el-rapport. Du og køber betaler hver halvdelen af udgiften til ejerskifteforsikringen. 

På trods af tilstands- og el-rapporten kan du stadig risikere at blive gjort erstatningsansvarlig, hvis der er mangler ved el- og vvs-installationer i din bolig, hvis der er forurening på grunden, eller hvis du ikke har fået godkendt bygningsændringer. 

Hvis du sælger en lejlighed i en etageejendom, vil du formentlig ikke få udarbejdet en tilstandsrapport. Det skyldes, at rapporten ikke kan laves for en enkelt lejlighed men skal laves for hele ejendommen. Og det er en bekostelig affære.

Gensidig aftale – og klar til salg
Når du har lagt dig fast på, hvordan du ønsker at sælge, underskriver du og vi en salgsaftale. Den beskriver alt det, som vi har aftalt: pris, vilkår for salg – blandt andet hvor længe aftalen løber.
I formidlingsaftalen står de specifikke beregninger på boligsalgets indtægter og udgifter. Vi kan ændre beregningerne undervejs, hvis vi aftaler, at vilkårene ændrer sig.


Lokalplaner kan påvirke prisen

Inden vi beslutter os for en salgspris, vil vi gennemgå lokal- og byplaner, servitutter og de oplysninger om din bolig, som er tilgængelige i offentlige registre og databaser. Nogle oplysninger kan have en betydning for prisen – positivt eller negativt.
Energimærkning er lovpligtig

Boligkøbere skal kunne danne sig et overblik over udgifter til varme, el og vand i den bolig, de kigger på. Derfor er det lovpligtigt for boligsælgere at købe en certificeret sagkyndig til at udarbejde et såkaldt Energimærke. Energimærket fortæller om forbruget og om de muligheder for forbedringer, som boligen har for at mindske energiforbruget.

Hvis din bolig er yngre end 25 år, kan den i stedet få et såkaldt Automatmærke. Hvis boligen er mindre end 60m2 eller er et sommerhus, er det fritaget for Energimærkning.

Tilstands- og el-rapport er en fordel for salget
De fleste boligkøbere spørger efter en tilstands- og el-rapport. En sådan rapport fortæller om boligens stand og om synlige skader, som ved prisfastsættelsen kan påvirke prisen i nedadgående retning. Det er en fordel for dig som sælger at få udarbejdet en tilstands- og el-rapport af en uvildig byggesagkyndig, fordi en sådan rapport giver køber et ærligt billede af boligen, og det er en forudsætning for at kunne fraskrive dig ansvaret ved tegning af en ejerskifteforsikring.

Fuld fokus på alle platforme eller et diskret salg?

Ikke alle sælgere ønsker den samme salgsproces. Nogle vil af med boligen i en ruf og have fuld blus på alle kanaler, andre foretrækker at holde salget diskret. For at imødekomme alles ønsker har Estate udviklet 4 salgsmodeller:

Basic Boligsalg
Vil du gerne sælge din bolig hurtigst muligt til den rette køber, som ser fordelene ved netop din bolig, er Basic Boligsalg det rigtige valg for dig. Vi har maksimalt fokus på hurtigt salg. Og du aftaler salæret individuelt med din mægler.


Premium Boligsalg
Du kan også vælge Premium Boligsalg og lade salæret afhænge af den pris, som mægleren kan få for din bolig. Hvis han sælger din bolig til en høj pris, koster det et højere salær, men hvis boligen ender med at blive solgt til en lavere pris, er salæret tilsvarende lavere.


Basic+ Boligsalg
Hvis du sælger en type bolig, som er en meget populær og efterspurgt, kan du med fordel vælge Basic+ Boligsalg. Gennem denne model belønner Estate din attraktive bolig med et skarpt salær. 


Diskret Boligsalg
Foretrækker du at sælge din bolig helt uden annoncering, kan du vælge Diskret Boligsalg. Gennem denne model bliver din bolig kun præsenteret for udvalgte og seriøse købere, som er på udkig efter en bolig som din.

Salgsmodellen
Læs mere Luk
Kunne du tænke dig at finde ud af hvad din bolig er værd?

Få nemt ved at følge med i dit boligsalg

Ved et salg gennem Estate, får du adgang til Mit Estate. 

Her kan du få overblik over hvor mange der kigger på din bolig, bestiller materiale og få en nem kontakt til din ejendomsmægler. 

Du kan sikkert og nemt sende dokumenter til din ejendomsmægler når du har brug for det. 


 

Vil du vide mere om fordelene ved Mit Estate?

Pynt op i din bolig til vigtige gæster

Det første indtryk, en køber får af din bolig, kan gøre hele udslaget for handlen. Hvis køber føler sig velkommen i et ryddeligt og rent hjem, er der større chance for, at han vil købe, end hvis ejendommen er rodet og ramponeret. 

Det er ikke nødvendigvis store dyre tiltag, der er brug for – ofte er det småting, der får køber til at føle sig hjemme og derfor måske kan give dig en god handel.

 

Vi har samlet en række praktiske ideer der vil pynte dit hjem

Din bolig kommer vidt omkring

Når du sælger din bolig gennem Estate, får du nogle af branchens absolut bedste salgs- og markedsføringsredskaber. Vi annoncerer via mange kanaler, vi præsenterer din bolig professionelt, og vi har adgang til den helt rigtige målgruppe, som er interesseret i netop din bolig. 

Markedsføringen bliver derfor tilrettelagt nøjagtigt ud fra dine ønsker og behov og din boligs muligheder. Foretrækker du, at vi sælger din bolig diskret, gør vi gerne det gennem salgsmodellen Diskret Boligsalg.
salg-markedsforing-min
Billeder fra den rette vinkel
Der er mange muligheder for at tage stemningsfulde billeder af et hjem, når man bruger lyset og elementerne professionelt. Vi samarbejder med dygtige boligfotografer, som ved nøjagtig, hvordan de fremhæver din boligs kvaliteter og muligheder på en ærlig måde, der taler til købernes følelser og rationelle tankegang. Vores professionelle fotografer kan også levere videoer af din bolig, som kan vises på for eksempel estate.dk og youtube.dk.

Eksklusiv præsentation – en klasse for sig
Ønsker du at gøre noget helt særligt ud af din bolig i salgsperioden, tilbyder Estate en EstateBookTM og et EstateProspekt. EstateBookTM er en 24-siders bog med store fotos af din bolig, trykt på glitret, godt papir og i høj kvalitet. Bogen vil ikke alene imponere køberne, men også have værdi som et minde for dig i fremtiden. Et EstateProspekt er en brochure på 8, 12 eller 16 sider, som præsenterer din bolig inspirerende, grundigt og detaljeret.

En indbydende salgsopstilling til køberne
Straks vi har aftalt pris og salgsproces og fået taget billeder, laver vi en salgsopstilling. Den rummer beskrivelse af boligen i ord og billeder, en plantegning og et finansieringsforslag. Salgsopstillingen bliver udleveret i forretningen, ved fremvisninger og ved åbent hus-arrangementer. Mange downloader den fra nettet, og vi sender den desuden til relevante købere i køberkartoteket.

Inspirerende tekst om din bolig

De ord, der skal sælge din bolig, er meget vigtige. De skal både kunne inspirere købere, være ærlige og retvisende og kunne sælge din bolig til den rette pris på den rette tid. Derfor gør vi os ekstra umage med at præsentere de elementer, som gør netop din bolig attraktiv. Vi skriver det i tekster om din bolig i salgsopstillingen, på boligportaler på internettet, i boligannoncer i avisen og i boligpræsentationen i vinduet i forretningen.

Vil du høre mere om hvordan vi hos Estate vil sælge din bolig? 

Kontakt din lokale Estate mægler

Individuel markedsføringsplan
Første skridt er en forventningsafstemning mellem dig og os. Sammen sætter vi ord på den opgave, som Estate skal løse for dig, og fører det hele ind i din egen individuelle markedsføringsplan, som skal sikre, at vi kommer nemt og hurtigt i kontakt med de rette købere.


Din bolig vises frem i forretningen
Du er med til at bestemme, om din bolig skal præsenteres i forretningens vinduer eller i de udstillingsmontrer, der er inde i forretningen. Vi kan desuden bruge for eksempel plakater, videoskærme og vægbannere.

Din bolig vises frem i avisen
Der er stadig god grund til at annoncere boliger til salg i aviserne, selvom mange finder deres nye bolig på internettet. Særligt er aviserne med til at inspirere boligkøberne med billeder, som kan sammenlignes med de andre boliger på avissiden. Estate har en lang række formater og muligheder, så vi kan annoncere din bolig med gennemslagskraft i aviser og boligaviser.

Din bolig vises frem i cyberspace
Der er mange muligheder for at præsentere sin bolig på nettet. Vi benytter os af de bedste portaler. Både på estate.dk, på boligsiden.dk viser vi full-screen billeder, overskuelige plantegninger og detaljerede tekster. Præsentationer på internettet er vigtig i markedsføringen, da vi gennem netop disse præsentationer kommer i kontakt med mange potentielle købere hver dag.
Læs mere Luk

Din bolig er nu på markedet

Med alle aftaler mellem dig og Estate i hus og annonceringen klar, går vi i gang med det egentlige salgsarbejde.
Vi har flere indgange som du kan læse mere om.

Din bolig er nu på markedet
Vi fremviser efter aftale med dig
Det er en god service til boligkøbere, at de har mulighed for at se boligen alene sammen med mægleren. Når der ikke er andre interesserede boligkøbere til stede, har køber ro til at se sig grundigt omkring og fornemme stemningen. Derfor tilbyder vi individuelle fremvisninger. Vi gør det dog aldrig uden først at lave en aftale med dig. Vores ønsker er, at fremvisningerne skal være dig til så lidt gene som overhovedet muligt i dagligdagen. Vi sørger også for efterfølgende at fortælle dig, hvordan fremvisningen gik.

Åbent hus sætter skub i processen
Nogle gange sætter åbent hus-arrangementer ekstra skub i salget, fordi flere købere besøger boligen samtidig og derfor oplever, at flere er interesserede i at købe den samme bolig. Det skærper interessen – og kan også spille positivt ind på prisen. Vi aftaler åbent hus-arrangementer med dig og planlægger dem i god tid, så du kan nå at finde et sted at tilbringe den times tid, køberne vil være i din bolig.

Du får besked hver gang, der er nyt. Vi fortæller dig om interesserede købere til et åbent hus-arrangement, vi involverer dig straks, hvis der kommer bud fra en køber, vi giver dig besked, hvis samme køber ønsker flere fremvisninger. Måske vil vi også tale med dig om at justere prisen eller omfanget af åbent hus-arrangementer og andre salgstiltag, hvis salgsperioden trækker ud. 

Køberkartoteket er fyldt med boligsøgende 
Når din bolig er annonceret til salg, kontakter vi de personer i Estates køberkartotek, som søger en bolig som din. Først sender vi dem salgsopstillingen, siden følger vi op med en opringning og tilbyder en fremvisning. Mange boliger sælges på den måde.

Statistikken fortæller, at mange salg sker til købere fra Estates køberkartotek.
Kunne du tænke dig at være en af dem?

Læs mere Luk

Kunne du tænke dig at blive en del af Estates køberkartotek?

Er du klar til forhandling?

Gennem annonceringer, fremvisninger og åbent hus-arrangementer vil mange købere få øje på din bolig. Nogle vil henvende sig til Estate og foreslå forhandling.
En forhandling sker i etaper, læs mere om vores forhandlingstrin.


salg-underskrift-min
Du modtager et tilbud fra køber
Når en køber henvender sig til Estate med et skriftligt tilbud med pris og overtagelsesdato, kontakter vi straks dig. Sammen gennemgår vi tilbuddet og vurderer, om vi skal acceptere, takke nej eller indgå i en forhandling, fordi vi mener at det er realistisk at finde et kompromis med køber.

Vi forhandler med køber på dine vegne
På dine vegne forhandler vi med købers rådgiver. Alle skridt på vejen sker i et samarbejde med dig. Måske er det prisen, vi skal forhandle om, måske ønsker køber at overtage boligen straks eller først om mange måneder.

Hvor mange penge får du egentlig i hånden?
Samtidig med, at vi godkender købers tilbud, laver vi en opgørelse over dit provenu. Provenuet er det beløb i nettokroner, som du får ud af salget, når alle udgifter er trukket fra.
Vi laver en købsaftale
Nu er vi så langt i processen, at det er tid til at skrive en egentlig købsaftale med din underskrift. Den indeholder den pris, som du og køber er blevet enige om, den indeholder overtagelsestidspunktet og andre aftaler, som I har indgået undervejs i forhandlingen. Vi sender aftalen til købers bank og rådgiver, og du får en kopi.

Køber godkender købsaftalen
Når også køber har underskrevet aftalen, er handlen på plads. Dog er aftalen som regel betinget af, at købers rådgivere kan godkende handlen. Derfor står denne betingelse i selve aftalen. Vi følger op på dette forbehold og giver straks derefter dig besked.

Køber kan nå at fortryde
Dansk lovgivning giver alle boligkøbere ret til at fortryde inden for seks hverdage. Hvis køber fortryder, skal han betale dig 1 % af den aftalte købspris i kompensation.
Læs mere Luk
En forhandlingsproces kan være svær. Vi hjælper dig gerne i mål.

Papirarbejde og pengeoverførsel

Nu er der to trin tilbage, før du kan fejre salget.

1.
Køber deponerer udbetalingen hos os og stiller samtidig garanti for, at køber har resten af pengene eller deponerer restbeløbet i banken.

2.
Når både udbetaling og restsum er deponeret, skal handlen tinglyses. Det sker digitalt og er som regel klaret på et par uger. Tinglysning er det offentliges registrering af handlen og af, at det nu ikke længere er dig, der ejer boligen. Køber får nu skøde på ejendommen

Papirarbejde og pengeoverførsel
Husk at melde ejerskiftet relevante steder
Du skal selv sørge for at melde ejerskiftet til grundejerforening, ejerforening, forsyningsselskaber, teleselskaber, tv-udbyder etc. Gør det gerne i god tid, så du undgår at få opkrævninger, efter at du er flyttet.
Læs mere Luk

Bliv klædt på til dit boligsalg

Tillykke
– du har solgt din bolig

Nu skal du flytte ud af din bolig og give plads til, at den nye ejer flytter ind. Estate siger tak for godt samarbejde og håber, at vi kan være behjælpelige igen, når du får nye boligdrømme.

Men først skal vi have tjek på de allersidste ting. Læs mere og få et overblik over Estates anbefalinger.

salg-overtagelse-min
Giv køber nøglen på overtagelsesdagen
På den aftalte dag mødes du med din mægler og med køber i boligen. Sammen gennemgår I boligen rum for rum og sikrer, at alle hårde hvidevarer fungerer. Hvis du har alarm i boligen, og køber ønsker at overtage den, er det nu, du sætter ham ind i, hvordan man bruger den og koder den om. Du kan for eksempel også tilbyde, at køber får maling, som du har tilovers efter at have malet boligen, eller evt. farvekoder, så han kan købe samme farve. Nu giver du nøglerne til køber.

Fælles gennemgang til refusionsopgørelsen
På overtagelsesdagen aflæser I elmåleren. Sammen med oplysninger om ejendomsskabt og kontingenter opgøres elforbruget i refusionsopgørelsen, der sikrer, at disse beløb bliver fordelt korrekt mellem dig og køber

Pengene overføres til dig
Når tinglysningen er på plads, bliver pengene overført til dig.
Læs mere Luk
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.