Pynt op I din bolig

 Det første indtryk, en køber får af din bolig, kan gøre hele udslaget for handlen.  Vi har samlet en række praktiske ideer, der pynter dit hjem, før de vigtige gæster kommer.

Byd velkommen i opgangen

Sælger du en lejlighed, vil køber få det allerførste indtryk allerede i opgangen. Sørg for, at der er rent og pænt ved hoveddøren, fej trappen både ude og inde, ryd op, hvis reklamer flyder på gulvet, og sæt elpærer i, hvis de er gået. Læg en ny dørmåtte foran din egen dør og vask og plet mal evt. døren, hvis den er beskidt og ramponeret.

Klip hæk, fjern ukrudt, mal træværk
Sælger du en villa eller et rækkehus, vil købers øjne først falde på hæk, have og træværk. For at gøre et godt indtryk på køber, kan du klippe hækken, slå græsset og fjerne ukrudt mellem fliserne. Og hvis træværket – stakit, vinduer og døre – ser slidte og forslåede ud, kan et par timers malearbejde være en rigtig god investering. Det kan ofte ses direkte i salgsprisen.

Skovl sne og fej blade
Vær ’curling-sælger’: fjern alle forhindringer som skidt og møg på flisegangen, visne blade om efteråret og sne og is om vinteren, så køber kan gå tørskoet til døren.

Trænger postkassen til en udskiftning?
Det kan være en lille udgift med stor effekt at udskifte en gammel, bulet postkasse.

Tænd udendørslampen i hele salgsperioden
Det giver tryghed og hygge at have en lampe tændt ved hoveddøren eller flisegangen mod huset. Sørg derfor for, at alle lamper virker. Da mange købere kigger forbi de boliger, som de overvejer at købe, kan du med fordel lade lamperne være tændt i de mørke timer gennem hele salgsperioden.

Sæt batteri i dørklokken
Har du en dørklokke, skal den virke.  

Mægler bruger altid hoveddøren, når han har købere med til en fremvisning eller til åbent hus. Også selvom du selv kun bruger bagindgangen.

Rengøring – en daglig opgave 
Du kommer ikke udenom at styrke rengøringsindsatsen i salgsperioden. Find en rytme, så du gør løbende rent nogle gange om ugen, så boligen altid er klar til en fremvisning.

Tænd for varmen i de kolde måneder
Sørg for at have varme på i alle rum i årets kolde måneder. Kolde rum er ikke indbydende.

Friske blomster pynter 
Selv den mindste buket friske blomster skaber stemning i en bolig. Glæd dig selv med en frisk buket et par gange om ugen i salgsperioden – det betaler sig.

Frisk luft fjerner fugt og lugt
Sørg for at lufte ud flere gange dagligt i alle rum. Hvis du ryger, hvis boligen har problemer med fugt, eller hvis du holder hund eller kat, er det ekstra vigtigt at sørge for gennemtræk og udluftning hver dag.

Skru greb og håndtag fast
Endnu en de ting, som måske kan betragtes som småting, man bare vænner sig til, er løse greb og håndtag. Men også her kan du gavne salgsforløbet ved at få fikset tingene. Gå en runde i dit hjem med en skruetrækker – måske er der andre små-opgaver, du kan løse samtidig.

Fjern sod fra brændeovnen
Har du brændeovn med glaslåge, kan du øge hyggen betragteligt, hvis man faktisk kan se flammerne gennem glasset. Dyp et stykke fugtet køkkenrulle i asken og gnub soden væk fra glasset. 

Grønne alger på nordsiderne
Nordsider af huse og carporte mister glansen, når grønne algebelægninger i våde perioder indtager pladsen. Det ødelægger førstehåndsindtrykket, og derfor er det en god idé at fjerne algerne med algerens – eller måske få en fagmand til at gøre det.

Loft- og kælderrum fyldt med skrammel
Når du først har besluttet dig for at sælge din bolig, kan du lige så godt først som sidst få ryddet op i dit loft- eller kælderrum eller det rum i din bolig, hvor du opbevarer gamle ting og sager. Måske kan du holde et loppemarked eller give tingene væk. Fordelen er, at en potentiel køber kan se selve rummet og ikke forstyrres af dine ting. Bor du i lejlighed med fælles opbevaringsplads og fælles område til storskrald, kan du også rydde op her.

Løse stikkontakter – ring efter elektrikeren
Hvis der er løse stikkontakter, bør du få en elektriker til at gøre arbejdet. 

Kan du få en bedre energimærkning?
Måske kan du forholdsvis enkelt og billigt forbedre forhold i boligen og dermed få en bedre energimærkning. Energiforbrug har stor betydning for de fleste købere. Spørg evt. en fagmand til råds.

Brug en søndag med en pensel
Gå en runde i din bolig og kig kritisk på paneler, døre, vinduesrammer etc. Er der afskallede pletter? Så slip dem let og giv dem en gang maling. Det pynter og sikrer køber et godt førstehåndsindtryk. 


Tøm knagerækken og sæt skoene i skabet
Jakker, trøjer og regntøj på knagerne i entreen generer formentligt ikke dig i en helt almindelig hverdag. Men lys, plads og luft giver besøgende et godt indtryk. Derfor er det en nem løsning at tømme knagerækken og sætte skoene ind i skabet.

Køber bruger alle sanser
En fin opryddet entre får køber til at føle sig godt tilpas. Men køber bruger også andre sanser, når denne kommer ind i boligen. Tænk derfor på, om du kan slippe af med duften af aftensmad, og om du kan sørge for, at her er stille og roligt.

Bryggers uden vasketøj og fodboldstøvler
Et bryggers er i de fleste hjem stedet, hvor vasketøj, gummistøvler og sportsudstyr har fast plads. Det må gerne kunne ses, at bryggerset er i brug, men sørg for at rydde op og sikre, at man ikke kan lugte løbesko og fodboldstøvler.

Se kritisk på lamper i alle rum
God belysning skaber hygge og liv. Ringe belysning skaber det modsatte. Derfor kan du med fordel tage et kritisk blik på alle rum i boligen – giver lamperne mening? Giver de godt lys? Virker de? Også i rum, som du ikke bruger i hverdagen, skal belysningen være i orden, når gæsterne kommer.

Red senge og fjern tøj fra stole
For mange mennesker giver et rent og rydeligt soveværelse med redte senge en god følelse af ro og afslapning. Derfor er det gode minutter at give, hvis du hver dag i salgsperioden sørger for, at der er luftet godt ud i soveværelset, at sengen er redt med sengetæppe og puder, og at løst tøj fra aftenen i forvejen er fjernet fra stole og knager.

Ryd ud og gem væk
Nogle mennesker foretrækker en bolig med få møbler og kun enkelte ting. Andre har det godt med mange spændende ting og sager omkring sig. I en salgsperiode er det imidlertid en fordel at rydde ud i interiøret. Sørg for at minimere nips, småmøbler, triste planter etc. Fjern alle de ting, som du ikke bruger i det daglige, og se, hvor meget lys og luft, det giver. Boligen vil fremstå større.

Lad køkken og bad skinne
Det kan ses direkte på købers ansigt, hvis rengøringen i køkken og badeværelse er sløset. Modsat kan du måske måle det både i liggetid og salgspris, hvis du sørger for at holde køkken og bad ekstra skinnende rene i salgsperioden. Hold madvarerne i skabene, vask op, inden du forlader køkkenet, tøm opvaskemaskinen, hold ovn, kogeplader og armatur ren. På badeværelset skal du give brusenichen, toilet, håndvask og spejl en ekstra omgang.

Ønsker du at høre mere om hvordan Estate vil sikre et godt bolig salg?

Find din lokale Estate

Lad lyset komme ind gennem nypudsede vinduer
Beskidte vinduer hindrer dagslyset i at falde ind i stuerne. Det får boligen til at virke mørk og trist. Derfor bør du gennem hele salgsperioden holde vinduerne nypudsede. Det er godt givet ud at udskifte punkterede ruder.

Løse ledninger skal gemmes af vejen
Man vænner sig hurtigt til løse ledninger i huset. De ligger bag tv’et, bag computeren og spillekonsollerne. Men når man som køber skal se en bolig, er det noget, der springer i øjnene. Derfor bør du bruge et par timer på at samle ledninger med plastikstrips og gemme dem af vejen.

Ryd op i fyrrummet
Hvis du har oliefyr, har du måske også oliepletter på gulvet i fyrrummet? De kan signalere over for køber, at fyret drypper. Sørg for at tørre op og rydde op. Når køber kigger ind i det rum, hvor rør og elinstallationer har plads, skal der være ryddet, så man kan komme til.

Lugter vandlåsen?
Har du en vandlås for eksempel på badeværelset, som ikke bliver meget brugt i vintermånederne, og som tørrer ud på grund af gulvvarmen? Så kan den risikere at give dårlig lugt. Det skal du undgå i salgsperioden. Du kan løse problemet ved at hælde en halv spand varmt vand i vandlåsen.

Ryd op i garagen
Garage og carport er fantastiske steder til cykler, vogne, løbehjul og opbevaring af ekstra fliser og andre reservedele til boligen. Sørg for at rydde pænt op i salgsperioden, så køber kan se selve bygningen og ikke kun indholdet.

Have, terrassen og altanen
Når man har besluttet at flytte, kan man komme til at miste interessen for at holde haven, terrasse og altan hyggelig og pæn. Men det er godt givet ud at fortsætte med at luge, feje, rengøre og plante krukkerne til lidt endnu. Velplejede udenoms arealer gør boligen attraktiv.

Send katten ud og luft hunden
Har du hund eller kat, kan du med fordel sørge for, at de er ude af boligen, mens ejendomsmægleren viser frem. Selvom hunden er venlig, og katten er rolig, vil nogle købere være utrygge eller måske allergiske. Og så forsvinder deres opmærksomhed fra boligen. 

Er du uvenner med naboen?
Hvis du og din nabo har kontroverser over hækkens højde, træer, der skygger, eller høns, der larmer, vil det være godt at få reddet trådene ud nu. Det er ikke rart for en køber at skulle bruge den første tid på at rydde op i uenigheder efter dig.

Din mægler har overtræk med til de besøgendes sko, så dine tæpper og gulve ikke bliver beskidte mellem fremvisningerne.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.