Stadig stor prisoptimisme blandt sommerens boligsælgere

Trods rentestigninger og uvejr på boligmarkedet hen over vinteren er troen på højere boligpriser vendt tilbage hos landets boligsælgere denne sommer, viser tal.

Boligmarkedet er på vej tilbage, og derfor skal prisen på min bolig op. Sådan lyder det i stigende grad fra landets boligsælgere denne sommer, hvor udbudspriserne måned for måned har fået et nyk opad. Ifølge de nyeste tal fra Boligsiden.dk har sælgere af både ejerlejligheder, villaer og sommerhuse en tro på, at deres bolig er steget eller stiger i værdi hen over sommeren.

Siden marts måned er udbudsprisen pr. kvadratmeter på villa nemlig steget fra 18.391 kr. til 18.969 kr. i juni, mens udbudspriserne for ejerlejligheder og sommerhuse i samme periode er steget fra hhv. 35.745 kr. og 24.971 kr. til hhv. 36.759 kr. og 26.172 kr., viser beregninger, foretaget af ejendomsmæglerkæden Estate.

Udviklingen er ifølge Estate både positiv og forventelig, selvom de idelige rentestigninger kan tale imod.

-Efter en lang vinter, hvor boligmarkedet tog imod mange drøje hug og stod lidt groggy tilbage, kan optimisme godt være svært at mønstre, men heldigvis er husholdningernes stærke økonomier med til at skabe tryghed og en tro på, at boligmarkedet vender, og det er det, vi ser nu med de stigende udbudspriser, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Stigningen i udbudspriser flugter udviklingen i de realiserede handler, som i samme periode også er steget.

-Det er ikke kun håbefuldhed, der driver udviklingen. Vi oplever masser af seriøse købere og sælgere, som er i markedet for at skifte bolig, og her virker rentestigningerne ikke til at have slået bunden helt ud af handelsaktiviteten eller tilliden til priserne, siger Thomas Hovgaard.

Han forventer, at udbudspriserne vil fortsætte med at stige måneder endnu.

-Selvom boligudbuddet er steget en lille smule hen over forsommeren, er det kun marginalt og næppe nok til, at det vil sætte sig i priserne. Det er ganske normalt, at boligudbuddet stiger lidt i efteråret, fordi folk kommer tilbage fra ferie og kommer til den erkendelse, at der skal ske noget nyt, siger Thomas Hovgaard.

Indlæser...
Nye boligskatter i 2024 - prøv vores skatteberegner og se, hvad de betyder for dig. Prøv her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.